DIF Soldaterprojekt Logo

Ride4Rehab

I 2021 afholder DIF Soldaterprojekt for 3. gang cykeleventet Ride4Rehab. Projektet Ride4Rehab er et cykelevent på tværs af Danmark, med formålet om at brede budskabet om DIF Soldaterprojekt samt give en gruppe af skadede veteraner en unik fysisk oplevelse på cykel gennem Danmark. 

Veteranerne cykler i en fællesgruppe igennem det danske land igennem flere etape. De blev fulgt af et kompetent hold af hjælperyttere, en bred vifte af politikere, skuespillere og sportsfolk, derudover blev veteranerne fulgt af psykologer, mekanikere, beredskabsfolk og mange flere.

Men Ride4Rehab er langt mere end et stort cykelevent. Kernen for Ride4Rehab bliver bygget i de lokale træningsgrupper, som cykler hver uge rundt om i hele landet. Her bliver grundstenen til den store fællesskab lagt, når veteraner kan mødes i Safe Zones og dyrke idrætten og det sociale i små træningsgrupper. Her kan du  finde både de lokale Ride4Rehab-grupper og andre Safe Zones.

Ride4Rehab for tredje gang 

Ride4Rehab blev første gang afviklet tilbage i 2013 for fysisk skadede veteraner af DHIF (Parasport) Soldaterprojekt. 

Fra årsskiftet 2017 inkluderer DIF Soldaterprojekt nu alle skadede veteraner, herunder de psykisk skadede veteraner som udgør en noget større gruppe.  Dette betød, at gruppen i 2018 bestod gruppen af 45 skadede veteraner. 

Der så ruten således ud.

Hvor ruten var planlagt således, at veteranerne sluttede af på Kastellet på flagdagen, hvor gruppen deltog til det officelle flagdagsarrangement. 

Ruten forRid4Rehab 2018

FORUM - FACEBOOK

 

Vi opfordrer alle cykleglade veteraner til at melde sig ind i den lukkede Facebookgruppe ”Ride4Rehab”, hvor der kan deles træning, koordineres fælleskørsel o.lign.

     

Samarbejdspartnere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danmarks Cykel Union
Craft
KrogagerFonden
Club La Santa
Total

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har bevilget midler til den treårige projektperiode. Sammen med Forsvarsministeriets bevilling påtager vi os dermed et ansvar for at hjælpe de soldater, der har betalt en høj pris under udsendelse i internationale militære missioner.

DIF Soldaterprojekt løber frem til 31. december 2020.
 

Projektet skal være fundamentskabende i idrættens aktiviteter og idrætstilbud gennem blandt andet allerede etablerede aktiviteter med henblik på at genetablere den nødvendige livsbalance som overgangsfasen kræver af en, når man går fra militær til civil.

Kontakt

T: 21466862

E: acn@dif.dk