DIF Soldaterprojekt Logo

Ride4Rehab

28. august - 5. september 2018

Projektet Ride4Rehab er et cykelevent på tværs af Danmark, med formålet om at brede budskabet om DIF Soldaterprojekt samt give en gruppe af skadede veteraner en unik fysisk oplevelse på cykel gennem Danmark. Vi cyklede 9 etaper igennem Danmark i periode 28/8 - 5/9 - 2018, med start i Frederikshavn og mål i København på Flagdagen for Danmarks udsendte. En gruppe på opimod 80 mennesker deltog i afviklingen af projektet, hvor 45 af disse var psykisk og fysisk skadede veteraner. De blev fulgt af et kompetent hold af hjælperyttere, en bred vifte af politikere, skuespillere og sportsfolk, derudover blev veteranerne fulgt af psykologer, mekanikere, beredskabsfolk og mange flere. 

 

Ride4Rehab blev første gang afviklet tilbage i 2013 for fysisk skadede veteraner af DHIF (Parasport) Soldaterprojekt. Fra årsskiftet 2017 inkluderer vi nu alle skadede veteraner, herunder de psykisk skadede veteraner som udgør en noget større gruppe.

På Flagdagen for Danmarks udsendte d. 5. september ankom vi til Kastellet på cykel, på det som var vores sidste etape, hvorefter vi deltog i paraden på lige fod med de resterende veteraner. Vi håber at kunne tiltrække en masse opmærksomhed og sætte vores aftryk på veteranområdet.

 

Ride4Rehab samarbejder med DMI og Forsvarets Veterancenter.

Ride4Rehab etaperne

FORUM - FACEBOOK

 

Vi opfordrer alle til at melde sig ind i den lukkede Facebookgruppe ”Ride4Rehab”, hvor der kan deles træning, koordineres fælleskørsel o.lign.

     

Samarbejdspartnere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danmarks Cykel Union
Euro Accident - forsikring + sundhed
Craft
Bikeshop Børkop cykler
KrogagerFonden
Club La Santa
Total
Cannondale

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har bevilget midler til den treårige projektperiode. Sammen med Forsvarsministeriets bevilling påtager vi os dermed et ansvar for at hjælpe de soldater, der har betalt en høj pris under udsendelse i internationale militære missioner.

DIF Soldaterprojekt løber frem til 31. december 2020.
 

Projektet skal være fundamentskabende i idrættens aktiviteter og idrætstilbud gennem blandt andet allerede etablerede aktiviteter med henblik på at genetablere den nødvendige livsbalance som overgangsfasen kræver af en, når man går fra militær til civil.

Kontakt

T: 21466862

E: acn@dif.dk